logo  
Anahata Yoga- en Healingcentrum  
 
   
 

Shantala Babymassage

Puur genieten van je baby!

Shantala Babymassage

Je kindje aanraken en voelen. Een rustmoment in de dag. Een cursus babymassage is heerlijk voor je baby en voor jou!

Shantala babymassage is een bijzondere manier om je baby te leren kennen. Zonder woorden leer je de taal van je baby te verstaan, lichaamstaal! In de eerste negen maanden is dit de enige taal die je baby spreekt. Met de Shantala babymassage, die eenvoudig te leren is, activeer je zowel jouw eigen zintuigen als die van jouw baby. Daardoor voel je intuïtief aan wat goed is voor jouw kindje.

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat aanraken vele positieve effecten op de mens heeft. Je creëert rust, de concentratie neem toe en de weerstand verbetert. Bij baby's zie je dat ze beter groeien, minder lang huilen en sneller in slaap vallen. Daarnaast wordt het gevoel van geborgenheid versterkt. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling van alle baby's ten goede. De massage heeft veelal een positieve uitwerking bij met name onrustige, gevoelige baby's die veel huilen, baby's met de neiging tot overstrekken en baby's met veel darmkrampjes.

Liefdevolle aanraking draagt bij aan een regelmatig slaapritme, een goede spijsvertering en een gevoel van geborgenheid. Babymassage helpt de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen.

Deze oud-Indiase massagetechniek heeft een bijzonder heilzame werking. De massages zijn bijzonder ontspannend voor ouder en kind: het is samen genieten!

De cursus is bedoeld voor vaders en moeders met baby’s vanaf ongeveer 6 weken tot 9 maanden (kruipleeftijd). Deze wordt gedurende duurt vier (zaterdag)ochtenden gegeven in het Anahata Yogacentrum. De kosten bedragen € 75,-.